Специалист: Агресията стана модел на поведение - bulgaria.utre.bg

Специалист: Агресията стана модел на поведение

22 юни 2017, 08:18 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Трябва родителите да върнат авторитета на учителя в очите на детето

„Агресията до такава степен е акумулирала, че изблиците на практика са масови. Тя донякъде стана модел на поведение. И този психологически процес започна по времето на борческите групировки, когато всеки започна да иска да прилича на тях. Това е криза на авторитетите. Всеки иска да стане лидер в такова общество. Вторият фактор е насилието в семейството”, заяви в ефира на Нова Телевизия психиатърът д-р Веселин Герев.

Изказването му идва след последния случай на агресия в училище, когато ученик нападна своя учителка.

„За мен проблемът е по-голям. Ние безкрайно много се радвахме на промяната. Едно от нещата, с които най-много беше платено тази свобода, е възможността родителят да отиде в училище и да парадира с моментното си развитие. Това обезцени стойността на учителя. Учителят загуби своя авторитет заради нас, родителите. Трябва да успеем да научим децата ни да бъдат отговорни и признателни”, каза Тити Папазов.

„Това стана модел на поведение, който се толерира. Никой не казва стоп на агресията. И държавата не си е на мястото. Става въпрос за подмяна на авторитетите и ценностите, защото асоциалното поведение се харесва. А при сигнал за такова дете, реакцията на обществото е случаят да бъде неглижиран”, коментира още психиатърът д-р Веселин Герев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета