Цветанов се срещна с Антонио Лопез и Аврамопулис - bulgaria.utre.bg

Цветанов се срещна с Антонио Лопез и Аврамопулис

22 юни 2017, 06:42 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ

Аврамопулис е подчертал работата в сферата на миграцията

Главният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез оцени високо работата на българското правителство и възможността да се постига мнозинство в Народното събрание, за да се провеждат политики. Това стана по време на среща в Брюксел със заместник-председателя на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Лопез и Цветанов обсъдиха и посещенията на премиера Бойко Борисов във Франция, Германия и Турция и визитата на македонския премиер Зоран Заев в София, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Двамата се обединиха около мнението, че това показва, че България започва да играе все по-сериозна роля в целия регион.

По рамките на конференцията на високо ниво за справяне с мигрантската криза, в която Цветанов участва, той разговаря и с европейския комисар за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос. Цветан Цветанов благодари на комисаря за предоставената на България възможност за по-дълъг период на усвояване на 160-те милиона евро за охрана на външните граници на България.

Аврамопулос е подчертал добрата работа на правителството в София в сферата на опазването на границите и миграцията. Очаква се следващата седмица Аврамопулос да пристигне на посещение в България и да обсъди темата по-подробно с премиера Бойко Борисов и с Цветан Цветанов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика