Тереза Мей обеща организирано излизане от ЕС - bulgaria.utre.bg

Тереза Мей обеща организирано излизане от ЕС

21 юни 2017, 09:38 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    youtube.com/ кадър

Първостепенна задача пред кабинета е "да осъществи Brexit по правилен начин"

Британският премиер Тереза Мей обеща да осъществи "гладко и организирано" излизане на страната от ЕС, вслушвайки се в мнението на всички заинтересовани страни, предава БНТ, позовавайки се на БТА.

Според Мей, първостепенна задача пред кабинета е "да осъществи Брекзит по правилен начин", съобщава ТАСС, цитирайки електронно писмо, изпратено от нея до представителите на политическата система в страната в навечерието на тронното слово на кралица Елизабет Втора, която днес ще изложи в парламента двугодишната програма на правителството.

Това означава сключване на такова споразумение, което да материализира резултатите от миналогодишния референдум и да получи максимална обществена подкрепа.

Премиерът изтъква, че възглавяваното от нея правителство има намерение не само да постигне най-изгодно споразумение с ЕС за условията на Брекзита, но и да укрепи икономиката на Великобритания, да създаде по-справедливо общество, да издигне статуса на страната на световната арена и да сплоти населението.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят