Григор Димитров започна с победа в "Куинс Клъб"

Гришо победи Райън Харисън

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира на тревни кортове в Куинс Клъб, Лондон, който е от категория АТР 500. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:3, 6:1 над Райън Харисън, като по този начин регистрира първия си успех в сезона на трева. Срещата продължи само 53 минути, в които българинът се отчете с 6 аса и нито една двойна грешка,съобщи БФ Тенис.

Димитров сервира отлично и нито веднъж не позволи на Харисън да стигне до точка за пробив, като в същото време успя на четири пъти да пробие началния удар на американеца. Това беше четвърти двубой между двамата, като българинът вече води с 3:1 успеха.

Победата гарантира на Димитров 45 точки за ранглистата. Във втори кръг българинът ще срещне Жереми Шарди (Франция) или Джеймс Уърд (Великобритания), които ще играят утре.

Надпреварата в Куинс Клъб е сред любимите за Григор. През 2014-а година той спечели титлата, като на финала победи Фелисиано Лопес (Испания). Миналата година Димитров отпадна още на старта от Янко Типсаревич (Сърбия).