За Германия е добре да не спечели Купата на конфедерациите

През 2013 Бразилия я взе убедително и след година не стана световен шампион

За Германия е добре да не спечели Купата на конфедерациите. Защо ли? Защото през 2013 година Бразилия победи на финала убедително Испания с 3:0. На следващата година на световното първенство насред Бразилия "селесао" претърпя разгром с 1:7 на полуфинал от бъдещия световен шампион Германия.

Сега, на Купата на конфедерациите в Русия е може би по-добре  маншафта да не печели тази не толкова престижна купа. Защото за Йоаким Льов и неговите възпитаници е много по-добре през 2018 отново в Русия да триумфират пак като световни шампиони.

Всъщност, германците известни със своята методичност да мачкат може и да не се съобразят с тези суеверия. И хем да станат носители на Купата на конфедерациите, хем догодина да се окичат отново със златните медали на световни първенци.

При всички случаи този симпатичен турнир, който запълва лятната пауза, винаги изглежда като сериозен тренировъчен световен форум където класиралите се футболни нации проверяват на високо равнище какво им е нивото година преди световното първенство.

И пак нищо не може да се каже защото се видя как Бразилия спечели убедително на финала през 2013 с 3:0 срещу действащия тогава световен шампион от 2010 Испания.
В крайна сметка  "Ла фурия" отпадна още в групите на Мондиала през 2014, а Бразилия претърпя крах от германците на полуфинал.

Така,че сега Купата на конфедерациите може да предложи интересни мачове. Европейският шампион Португалия със сигурност поглежда сериозно на това състезание. Кристиано Роналдо вместо да си почива след изморителния сезон и първото място в Испания и триумфа в Шампионска лига, дойде в Русия да помага на съиграчите си. В този смисъл и Германия със сигурност ще има амбиции за първото място. Чили със своите Алекси Санчес и Видал също не е за подценяване.

За домакините от Русия сега има удобен момент да се опитат да вземат трофей при това на собствен терен. Защото едва ли догодина на световното първенство големите футболни хиени ще има позволят да направят нещо грандиозно. Нищо не се знае, защото у дома и стените помагат, но футбола, колкото и на моменти да е нелогичен има своята логика.