Министър Кралев обеща електронни мишени на спортната стрелба - bulgaria.utre.bg

Министър Кралев обеща електронни мишени на спортната стрелба

18 юни 2017, 18:16 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    Facebook

През тази година федерацията по спортна стрелба закупи 10 мишени за пневматично оръжие

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие, което се провежда в Търговище, съобщава пресцентърът на ММС.

Кралев първо разгледа 25-метровото стрелбище в зала „Христо Ботев”, на което тренира Антоанета Бонева и на което се провеждаше финал на пистолет – жени. След това министърът отиде и до 50-метровото стрелбище в спортния комплекс на Търговище, което бе реновирано със съдействието на местни бизнесмени с над 30 000 лв.

Кралев се ангажира да осигури средства на Българската федерация по спортна стрелба за закупуването на електронни мишени за малокалибрено оръжие, за които са необходими около 100 000 лв. През тази година федерацията закупи 10 мишени за пневматично оръжие.

„Стреблата е един от водещите български спортове и ако искаме да сме конкурентни на най-добрите трябва да осигурим адекватни условия за подготовка на нашите състезатели. По време на първото правителство на Бойко Борисов бяха закупени електронни мишени на стойност повече от 1 млн. лв., но заради несъвършенство в закона те останаха собственост на федерацията, чийто лиценз бе отнет”, заяви Кралев.

В държавното първенство с малокалибрено оръжие участват общо около 270 стрелци от всички възрасти. Сред тях са и най-добрите ни състезатели Антоанета Бонева, Антон Ризов, Самуил Донков, Мирослава Минчева и Кирил Киров. Мария Гроздева обаче прецени да не участва на шампионата.

Заедно с министъра държавното първенство посети и кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт