Министър Кралев се срещна с шефовете на Световната и Европейската федерации по хандбал - bulgaria.utre.bg

Министър Кралев се срещна с шефовете на Световната и Европейската федерации по хандбал

17 юни 2017, 15:14 | Мила Иванова
  • Снимка:
    Пресцентър ММС

Турнирът за Световната купа по хандбал се провежда съвместно във Велико Търново и Габрово

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президентите на Световната федерация по хандбал д-р Хасан Мустафа и на Европейската Майкъл Видерер, които са в България за Световната купа за мъже във Велико Търново и Габрово.
„Благодаря Ви за доверието, което ни оказахте с провеждането на този изключително престижен турнир. През последните години, благодарение на добрата работа на федерацията, се забелязва сериозен прогрес на хандбала у нас. И аз се надявам, че заедно ще привличаме все повече деца към практикуването на този изключително атрактивен спорт”, заяви Кралев,  който връчи почетни плакети на гостите.
На срещата с д-р Хасан Мустафа и Майкъл Видерер присъстваха още министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на Велико Търново Даниел Панов и президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева.
Домакините от Велико Търново се бяха погрижили за доброто настроение на гостите, които изгледаха великолепното светлинно шоу “Звук и светлина”, осветило крепостта Царевец.
Турнирът за Световната купа по хандбал се провежда съвместно във Велико Търново и Габрово, като финалите в надпреварата са в неделя. Националният отбор на България изпусна за малко полуфинал, след като беше надигран в четвъртфиналите от шампиона от предишното издание Фарьорски острови. Нашите отстъпиха с 24:30, въпреки че водеха на полувремето с 14:13. Така България ще играе от 16,00 часа днес срещу тима на Люксембург за разпреледение на местата от 5-то до 8-мо.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета