Седем моряци от американски разрушител са в неизвестност след сблъсък с товарен кораб - bulgaria.utre.bg

Седем моряци от американски разрушител са в неизвестност след сблъсък с товарен кораб

17 юни 2017, 11:17 | Мила Иванова
  • Снимка:
    news.usni.org

Военноморските сили на САЩ заявиха, че американски разрушител "Фицджералд" се е сблъскал с плаващ под филипински флаг търговски кораб

Военноморските сили на САЩ заявиха, че американски разрушител "Фицджералд" се е сблъскал с плаващ под филипински флаг търговски кораб югозападно от японския град Йокосука, а бреговата охрана на Япония каза, че седем американски моряци са в неизвестност, предаде Ройтерс.
Японската брегова охрана заяви, че американският кораб е претърпял известно наводняване, но не е застрашен от потъване, а търговския кораб е бил в състояние да се придвижва на собствен ход.
Военноморските сили на САЩ казаха, че трима от екипажа на военния кораб са ранени, един от тях е командващ офицер Брайс Бенсън.  Моряците са откарани с хеликоптер на японската брегова охрана в болница в Йокосука. От там докладват, че състоянието на пострадалите е стабилно. От Американският морски институт съобщават за седем моряци от екипажа, които са в неизвестност. Японската брегова охрана е предприела акция по издирването им.
Те заявиха, че разрушителят "Фицджералд" е претърпял сериозни щети при сблъсъка с търговския кораб "Кристал", но се придвижва на собствен ход обратно към Йокосука. На помощ са изпратени американският военен кораб "Дюи" и два влекача.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят