Анита Иванова се класира на полуфинал на турнира „Tennispark Open 2017“ в Скопие

Михаела Цонева е на четвъртфинал на турнир в Истанбул

Анита Иванова се класира на полуфинал на турнира „Tennispark Open 2017“ в Скопие (Македония). Надпреварата е за юноши и девойки до 16 год и е от трета категория на Тенис Европа. При девойките Иванова се наложи с 6:4, 6:4 над третата поставена Анастасия Параскеводи от (Гърция). За място на финала Анита Иванова ще играе срещу №2 в схемата Дария Кързовска от (Македония). Другата българка Ралица Александрова загуби с 5:7, 4:6 от водачката в схемата Катарина Тървич от (Босна и Херцеговина). При юношите двамата ни представители на четвъртфинал отпаднаха. Поставеният под №5 Симеон Терзиев поведе със сет, но отстъпи с 6:2, 3:6, 2:6 на поставеният под №1 Никола Йевтич от (Сърбия). Марио Радев също имаше сет преднина, но загуби със 7:6 (3), 1:6,  5:7 от Урош Йович от (Сърбия), съобщава БФ Тенис..

В турнира по двойки при юношите Александър Темов и Симеон Терзиев се класираха на 1/2-финал. Българите се наложиха с 6:4, 6:3 над македонската двойка Берг Бугарики и Калин Ивановски. В надпреварата на двойки при девойките Анита Иванова в тандем с Анастасия Парасеводу също се класираха на полуфинал.

Михаела Цонева се класира за четвъртфинал на турнира „TAÇ CUP“ в Истанбул (Турция). Поставената под №6 българка победи с 6:4, 6:3 представителката на домакините Дефне Кирпанли. За място на полуфинал Цонева ще играе срещу друга туркиня №3 в схемата Айсегул Мерт. Надпреварата е за юноши и девойки до 14 год и е от трета категория на Тенис Европа.