Министър Кралев прави среща с ръководителите на световния шахмат - bulgaria.utre.bg

Министър Кралев прави среща с ръководителите на световния шахмат

15 юни 2017, 08:21 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    ММС

    Министър Кралев прави среща с ръководителите на световния шахмат

Целта на визитата е да се изяснят мащаба и характера на нарушенията от ръководената от Силвио Данаилов българска федерация по шахмат

По покана на министъра на младежта и спорта Красен Кралев следващата седмица в София пристигат вице-президентът на Световната федерация по шахмат (ФИДЕ) Георгиус Макропулос, президентът на Европейския шахматен съюз (ЕШС) Зураб Азмайпарашвили и генералният секретар на ЕШС Теодорос Тсорбатцоглу.
Целта на визитата е да се изяснят мащаба и характера на нарушенията от ръководената от Силвио Данаилов Българска федерация по шахмат. Ще бъде дискутирано и решението на Международния арбитражен съд в Лозана, Швейцария, което потвърждава изключването на БФШахмат от ЕШС.
Ръководителите на световния шахмат ще проведат работна среща с министър Кралев и неговия екип на 19 юни 2017 г. (понеделник). След нея ще бъде организирана среща в широк формат, на която ще присъстват 10 видни шахматни деятели, поканени лично от министъра, сред които Иван Генов, Васил Антонов, Руслан Тошев, гросмайстор Антоанета Стефанова, гросмайстор Кирил Георгиев, д-р Михаил Илиев. Целта на срещата е да се обсъдят възможностите за възстановяване на членството и позицията на българския шахмат в европейското и световното шахматно общество.
След срещите ще бъдат дадени изявления до медиите от министър Красен Кралев, вице-президента на Световната федерация по шахмат (ФИДЕ) Георгиус Макропулос, президента на Европейския шахматен съюз (ЕШС) Зураб Азмайпарашвили и генералния секретар на ЕШС Теодорос Тсорбатцоглу.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт