Директори, учители и специалисти бяха наградени в МОН - bulgaria.utre.bg

Директори, учители и специалисти бяха наградени в МОН

13 юни 2017, 17:21 | Мила Иванова
  • Снимка:
    Пресцентър МОН

62-ма директори на детски градини, училища и центрове за личностно развитие, учители и специалисти бяха наградени в Министерството на образованието и науката

62-ма директори на детски градини, училища и центрове за личностно развитие, учители и специалисти бяха наградени в Министерството на образованието и науката за успешното си представяне в националния конкурс за специалисти, работещи с деца и ученици с изявени дарби „От учителя – с любов!” днес.

„Към талантите на децата трябва да се подхожда с желание, с любов, а самите те да бъдат насърчавани. Една от най-важните роли на учителя е тази – да се открие и насърчи талантът“, каза заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева на церемонията по награждаването. Тя поздрави участниците и организаторите на конкурса за възможността чрез него да се мотивират повече преподаватели да откриват и работят с талантливите деца на България. Зам.-министър Сачева връчи четири награди от името на МОН в категория „Писмени доклади“.

Първата награда бе за Средно училище „Никола Йонков Вапцаров“- гр. Хаджидимово, за доклад на тема „Добри практики и нови форми на занимания по интереси и изява на децата и учениците“, представен от старши учител Заприна Глушкова. Втора и трета награда получи Детска градина „Осми март“ – гр. Пловдив. Тя е за доклади на тема „Минипроект „Книжка сладкодумна“ – форма на личностно усъвършенстване в социалното взаимодействие“ с автор старши учител Соня Робева и „Ролята на детския празник за адаптацията на децата в детската градина“ с автор старши учител Пенка Славова. Четвъртата награда е за Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – гр. Варна за доклад на тема  „ЦПЛР – ОДК, родители, институции и организации – заедно в процеса на възпитанието на съвременното дете“, представен от директора Моника Николова.

Над 700 директори, педагози и техните възпитаници от системата на предучилищното и училищно образование от цялата страна се включиха в Националния конкурс „От учителя – с любов!” в направление „Изкуства“. Те участваха в три  категории – писмена, литературна и практическа част, като представяха своите творби и изпълнения в периода октомври 2016 г. - март 2017 г.

Конкурсът се организира за десети път от Международната фестивална програма „Приятели на България“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Българския хоров съюз.

Призьорите получиха грамоти, плакети и предметни награди от Министерството на образованието и науката, от областния управител на област Перник Ирена Соколова, от Международната фестивална програма „Приятели на България“ и от Националния дворец на децата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета