Джани Питела за Узунов: Нацистките символи са ужасяващи

Те нямат място в модерното общество

Нацистките символи са ужасяващи и нямат място в обществото. Противопоставяме се на политиката на омразата и екстемното дясно. Това става ясно от публикация на Групата на социалистите и демократите в социалната мрежа Twitter.

Отговорът идва, след като групата на ЕНП публикува в социалната мрежа снимка на секретаря по антикуропционните въпроси на президента Румен Радев Пламен Узунов. “Нека да видим какво ще направи Джани Питела след новината за съветника на техния уважаем социалист“, написа в профила си групата на ЕНП.

Скандалът със снимката на Пламен Узунов става почти един месец след като президентът призова да бъдат заклеймени опитите фашизмът да получи индулгенция със стара дата по повод снимките на чиновници от регионалното и военното ведомство в нацистки пози. На тях бившият служебен министър на вътрешните работи е с хитлеристки мустачки и вдигната ръка за поздрав „Хайл Хитлер“

В събота Борисов заяви, че очаква от президента Румен Радев указ за остраняването на Пламен Узунов. Часове по-късно евродепутати от ГЕРБ/ЕНП внeсоха официален въпрос до председсателя на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела за мнението му за снимката с нацистки поздрав на президентския секретар Пламен Узунов.