Борисов за Узунов: Освободих Павел Тенев веднага

Двойният аршин не ми харесва

“Всеки да си направи извода как се действа. Аз освободих Павел Тенев веднага, след като той си подаде оставката. Вие 10 дни не ни оставихте намира. Тогава имаше изказвания от президентската институция и от БСП и от всички партии, че това е фашизъм, че е недопустимо. Сигнали и официални питания в Брюксел. Този двоен аршин не ми харесва. Моята съвест е чиста.“ Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод отказа на Пламен Узунов да подаде своята оставка заради снимка с нацистки символи.

Борисов участва на церемонията по връчване на националните награди “Икономика на светло“. Той коментира проблемите и предизвикателствата в системата на държавната администрация. Премиерът предупреди, че тези дни ще се очакват нови арести в ДАИ и други институции – “Тези дни ще има арести като в ДАИ и на други места. Ще ги дисциплинирам. С ваша помощ, със сигнали и конкретни имена ще разчистим администрацията. Съпротивата там е огромна“, обясни Борисов.

Министър-председателят отправи критики към служителите в КАТ и работата на системата в институцията, както и към многобройните опашки от чакащи граждани – “Нотариусите минават на електронен подпис. Искам реформа и в услугите на КАТ – ходят на тоалетна в отсрещната сграда, а хората по опашките чакат. И сайт нямат, за да напомнят на хората кога да си сменят номерата. Стоят фирми и вършат тази работа. Държавата взема 2 лева, а банката за тях – 3. Няма пост терминал. Архивът им в мазе. Всеки си направил столче и си работи. Същото е и при документите за самоличност. Кадастрите. А всичко това е качено на електронни носители, но теглиш номерче, стоиш по опашки, дни наред разправии. Събрах ги днес, за да видя къде са проблемите. По отделно няма. Събрани заедно – опашка“, коментира Бойко Борисов.