Юнионистите се стремят към добра сделка за Brexit

Свят

12-06-2017, 15:28

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тереза Мей ще се опита да състави правителство

Консервативната партия се нуждае от 10 депутати на юнионистите в парламента

Юнионистите от Северна Ирландия се стремят към добра сделка за Брекзит в преговорите за подкрепа на правителството на Тереза Мей, съобщи лидерът на северноирландската Демократическа юнионистка партия Арлийн Фостър във вестникарска статия на изданието “Белфаст телеграф“, цитирана от агенция “Ройтерс“.

Консервативната партия на Тереза Мей се нуждае от 10 депутати на юнионистите, за да остане в управление, след като не успя да осигури абсолютно мнозинство след парламентарните избори.

Фостър изброява три основни приоритета, сред които е подновяване на работата на местния парламент и на автономното правителство на провинцията, което е върху основата на споразумението за подялба на властта.

“Ние имаме ясна политическа платформа, насочена към укрепване на съюза, да работим за добро споразумение за Северна Ирландия при излизането на Обединеното кралство от ЕС, и да положим всички усилия Стормонтът да заработи отново за благото на всички. Ние ще използваме положението, в което се оказваме, за да изпълним онова, което сме обещали“, подчерта Фостър.