Спарта Прага иска Александър Цветков от Черно море

Полузащитникът също влиза в плановете на Левски

Спарта (Прага) е на път да обърка трансферните планове на Левски. Чешкият гранд е отправил оферта към халфа на Черно море Александър Цветков.

Както е известно, националът на България е силно желан и от "сините". Той е гласен за заместник на Георги Костадинов, който си тръгва от "Герена" като свободен агент, пише "Тема Спорт".

Интересът на  Левски към Цветков е толкова голям, че 26-кратните шампиони са готови да изпратят на "Тича" свой футболист, за да си осигурят услугите на 26-годишния футболист. Както БЛИЦ СПОРТ първи писа, става въпрос за Франсис Нар, който е на път да заиграе като преотстъпен за "моряците". Александър Александров, Сашо Александров и Боян Йоргачевич пък ще бъдат освободени от Левски и акостирането им във Варна ще е абсолютно безпрепятствано.

През изминалия сезон Александър Цветков се представи изключително силно с екипа на Черно море и изигра 31 мача в Първа лига, в които реализира 2 гола.  Интересното е, че един от тях бе в мрежата на Левски - за успеха с 1:0. Освен това той наказа "сините" два пъти и на "Герена" в двубой от Купата на България, а тимът му спечели с 3:2 след продължения. Добрите му изяви не останаха незабелязани от националния селекционер Петър Хубчев, който през пролетта го вика в състава на България.

Очаква се в близките дни да има повече яснота около бъдещето на играча.