Пламен Константинов:Бихме Бразилия, важното е да не се отпускаме

Компенсирахме изпуснатите точки срещу Аржентина и Канада

България записа страхотна победа над олимпийския шампион Бразилия с 3:1 гейма, в последния си мач от група Е1 на Световната лига във Варна. Ето какво заяви след срещата селекционерът Пламен Константинов:

 „Говорихме, че 10 години не сме побеждавали Бразилия, дано следващата победа да не е след 10 години. Поздравявам момчетата, тази победа е за тях, за да си повярват. Видяхте, че от ден на ден нещата се променят. Вчера Цецо Соколов спомена, че не му в вървяло, а днес видяхме истинския Цветан Соколов“.

 „Най-важното е да не се отпускаме. Преди мача им казах, че ние обичаме да играем за слава и когато изпускаме славата и не я виждаме, остава да играем само за чест. И там ни е по-трудно. Изиграхме един мач и за чест. Може би донякъде компенсирахме изпуснатите точки от Аржентина и от Канада. Не знам дали ще ни стигнат за финалите, но в момента това не е най-важното. Най-важното е, че отборът игра. Независимо, че вчера загубихме, в мача имаше и хубави неща. Просто не успявахме в края. В този двубой си взехме това, което в предишния не успяхме да вземем. Гледаме напред. В крайна сметка шанс все още има. Така както се развиват нещата и в другите групи, всичко е възможно“, съобщи БФ Волейбол.