Георги Дерменджиев: Трудно е да играеш срещу ПСЖ и после с български тим

Тази година намерихме баланса, но има върху какво да се работи

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев, направи обзор на сезона за разградчани, които вдигнаха титлата за шеста поредна година.

"Един успешен сезон, което доказва и надграждането в Лудогорец, отборът постигна и различни рекорди, има 133 гола в 56 мача, което означава един изключително сгъстен цикъл с много мачове и лишения за футболистите, мошеше да постигнем повече точки в Шампионска лига, можеше да вземем и повече точки във вътрешното първенство, можеше и да спечелим Купата и да направим дубъл", коментира Дерменджиев в интервю за Дарик.

"Трудно е да играеш срещу ПСЖ и после да играеш срещу български тим, тази година намерихме баланса, но има върху какво да се работи. Направихме много силен есенен сезон, през пролетта имаше и известна звездомания в играчите, имаше и известно пазене от контузии. Двама или трима са ни необходими футболистите, но това зависи и от изходящите трансфери. Футболистите не са компютри, страничните наблюдатели, които гледат отстрани на трибуните си мислят и искат футболистите да бият постоянно, но това не се случва винаги. Хубаво е, да има здрава конкуренция, пожелавам и на Левски и на ЦСКА успехи, искам да поздравя треньорите, тъй като са млади момчета, добри специалисти и искат да се докажат. Проектът си върви напред, стъпка по стъпка, адмирации към братята Кирил и Георги Домусчиеви, те сбъдват мечтите на много хора. Няма да бъде изненада отборът да бъде хегемон, надгражда се, върви се нагоре. Всичко се прави да бъде над средноевропейското. Нашата професия е с единия крак си в отбора, с другия не. Шест години съм в Лудогорец, не обичам да сменям нещата, искам да постигам максимално високи успехи. Искам следващата година да успее Лудогорец да бъде в Шампионска лига, това ще бъде висок успех за нивото на региона, в който се намираме. Важното е да се класираш в груповата фаза на Шампионска лига, да усетиш тръпката, когато си там. Искам да благодаря на колегите си, на спортния директор Методи Томанов, Ангел Петричев, Георги Караманджуков, всеки го питам как е видял нещата, те знаят, че уважавам мненията им", добави още специалистът.