МВР с мерки против корупцията - bulgaria.utre.bg

МВР с мерки против корупцията

11 юни 2017, 06:10 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ архив

Ще има разширяване на видеонаблюдението по цялата граница

Нови мерки срещу корупцията в МВР обяви директорът на "Вътрешна сигурност" в министерството старши комисар Румен Ганев, съобщава бТВ. Тестове за лоялност и професионализъм ще определят как служителите на реда изпълняват задълженията си.

Ще има и засилени проверки върху финансовото състояние на полицаите и на имотните им декларации. Особен акцент ще се постави и върху разширяване на видеонаблюдението върху цялата граница, граничните пунктове и сектор "Пътна полиция". Мерките се обявяват след арестите на трима служители от Пловдив за грабеж на контрабандни цигари.

„Продължават действията процесуално-следствените, нека да изчакаме прокуратурата, считам, че в понеделник сигурно ще има по-точна информация за вас. Тези мерки, които говорих преди малко, трябва да влязат в сила, когато има независими проверки, постоянни, на финансовото състояние на определени групи служители, това ще подейства отрезвяващо върху техните желания да се поддават на такъв корупционен натиск”, заяви старши комисар Румен Ганев, директор дирекция "Вътрешна сигурност" - МВР.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета