Ангелкова: Няма как да сме слугинаж на чужденци

Туризъм

10-06-2017, 11:47

Снимка:

PressTV

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ангелкова: Случаят с ударената камериерка е изключително брутален (видео)

От нашите курорти най-известен бил Слънчев бряг

Министърът на туризма Николина Ангелкова е категорична, че е изключително важно как се рекламира България като туристическа дестинация. Това определя и профила на туристите, които ще я посетят, коментира тя в предаването "Седмицата" на Дарик. Ангелкова напомни, че миналата година страната ни е била поставена на първо място от "Нешънъл джиографик Русия" като дестинация за семеен туризъм.

 По нашето Черноморие могат да се предлагат най-различни видове туризъм, като може би "Слънчев бряг" е единственият курорт, който е по-известен като дестинация за забавление, отбеляза министърът. 

"Няма как да бъдем слугинаж или чуждопоклоници на чуждестранни граждани, независимо за какво идват те в нашата страна. Всеки, който посещава България, е длъжен да се съобразява с традициите, културата и най-вече със законите в нашата страна. На първо място е законността. Така че всеки, който е посетил нашата страна било то турист, било бизнесмен или по някакъв друг повод, веднъж стъпил в България, трябва да спазва нашето законодателство и оттам, когато наруши закона, трябва да бъде съден както всеки друг гражданин",  каза министърът по повод шокиращото нападение на шведски турист над камериерка в курорта "Слънчев бряг" и последвали реакции.