Цацаров: Съдебната реформа не трябва да е заплаха за здравето на ангажираните с нея

Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт

Аз мисля, че дискусия за така наречената „среща в ЦУМ” имаше. Това заяви в ефира на Нова Телевизия главният прокурор Сотир Цацаров. Той отказа да съобщи подробностите за срещата си с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов в ЦУМ, станала известна като „ЦУМ гейт”.

„Да разкажа повече за тази среща за това кой ме е поканил означава да прекрача една граница на коректност, която всеки човек трябва да има и то не защото в срещата е имало нещо тайно”, заяви главният прокурор. Аз имам приятели, тези не са ми от приятелите”, подчерта той и обясни: „Не се е пило кафе в ЦУМ, вода се е пила, слаба им е паметта”.

Цацаров съобщи, че в края на следващата седмица ще е готова прокурорската проверка за повредената кола на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Според главния прокурор съдебната реформа не трябва да е заплаха за здравето на ангажираните с нея. Първият обвинител обясни защо не е съгласен с идеята на шефа на ВКС да се извади прокуратурата от съдебната власт.

„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет", каза Цацаров.