Още един арестуван по подозрения за участие в атентата в Лондон

До този момент остават още петима задържани в рамките на разследването

Британската полиция е задържала в Източен Лондон още един заподозрян по време на разследването на за терористичния акт в центъра на града от 3 юни. Мъж на 27 години е бил арестуван в дома му в Илфорд и е задържан под стража в полицейски участък в Бъркшър по силата на закона против тероризма, съобщава Скотланд Ярд, цитиран от агенция “Ройтерс“, предаде БТА.

12, арестувани на по-ранен етап, бяха освободени без повдигане на обвинения допълнителни обвинения. Полицейските органи разкриха, че нападението на Лондон бридж е можело да бъде в пъти по-тежко. Атентаторите планирали да наемат по-голям камион, с който е трябвало да бъдат прегазени повече обикновени граждани, обясни шефът на контратерористичния отдел към полицията Дийн Хейдън.

Извършителя Хурам Бут се опитал да наеме камион до 7.5 тона, подобен на този, използван при нападението в Ница миналата година, който уби 86 души и рани стотици. След като плащането му било отхвърлено, Бут и двамата съучастници са избрали микробус. В него разследващите открили, че е бил натоварен с инертни строителни материали.