Петте министри от кабинета на Мей ще запазят местата си - bulgaria.utre.bg

Петте министри от кабинета на Мей ще запазят местата си

10 юни 2017, 09:41 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pexels

Днес няма да бъдат обявявани други бъдещи назначени

Тереза Мей обяви правителство на малцинството. Петима ключови министри ще запазят постовете си в следващото правителство на Тереза Мей, съобщава Индепендънт.

Министрите на финансите Филип Хамънд и на външните работи Борис Джонсън ще запазят постовете си в следващото правителство, което ще състави британският премиер Тереза Мей. Досегашните министри на вътрешните работи Амбър Ръд, на отбраната Майкъл Фалън и на Брекзита Дейвид Дейвид ще оглавят същите министерства в новия кабинет, след като Консервативната партия на Мей изгуби на вчерашните избори парламентарното си мнозинство.

Преди изборите в британските медии се ширеха предположения, че ако консерваторите спечелят голямо мнозинство в Камарата на общините, финансовият министър Хамънд ще бъде заместен.

Тереза Мей обяви, че ще състави правителство на малцинството, подкрепено от малка северноирландска партия. Десноцентристката Демократична юнионистка партия, която е привърженик на Брекзита, спечели 10 мандата в Камарата, с които ще допринесе за формиране на крехко мнозинство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят