Днес официално бе открит проекта “Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните”

От страна на БФ Тенис специално приветствие произнесе Тодор Енев

На Националния тенис център от два дни се провежда лагер по проекта “Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните”. Същността на този проект са семинари, в които треньори на най-добрите 14-годишни деца в дадената държава се обучават как да развият възможно най-добре своите играчи под наблюдението и препоръките на експерт от МТФ. В заниманията участват 40 от най-добрите ни деца до 12 и 14 годишна възраст заедно с личните им треньори, съобщи БФ Тенис.

От страна на БФТенис специално приветствие произнесе Тодор Енев капитан на нац. отбор по тенис за Купа „Дейвис”.

Специално в България за този проект пристигна и Франк ван Фраенховен от Холандия. Той е мениджър на системата за треньорско обучение в Холандия от над 30 години, превръщайки я в най-иновативната по рода си. Той е работил в обучението на треньори в над 75 страни и е водещ лектор на всички конференции на Тенис Европа и МТФ.

„Радвам се, че България е първата страна в която започва тази програма. Всичко тук е над очакванията ми от към брой на децата и треньорите които участват в програмата”, сподели на откриването Франк ван Фраенховен.  

„Виждам, че тук всички деца обичат тениса и искат да работят много здраво за да стават все по-добри. За има повече български състезатели в челото на световните ранглисти трябва всички да работят заедно децата, треньорите, родителите и федерацията по тенис”.

В една от презентациите си Франк ван Фраенховен впечатли децата с иновативен начин и им показа как да използват телефоните си за по-добро  техническо израстване.

 „След ежедневната работа с треньорите виждам как те повишават нивото си и до края на програмата през месец ноември голяма част от тях ще надградят своето ниво и благодарение на тази програма ще получат помощ как да работят по-добре със своите състезатели”, добави Франк ван Фраенховен.  

БФТ е една от малкото федерации, която получава правото да организира максимален брой тренировъчни семинари по проекта. Следващите семинари са предвидени да се проведат от 22 до 27 юли и от 6 до 10 ноември.