Японска телевизия прави филм за българските националки по художествена гимнастика

Телевизионните екипи ще снимат и на лагера в Мураяма

ОГРОМНО ПРИЗНАНИЕ!!!

Държавната национална телевизия на Япония NHK ще прави филм за националния отбор по художествена гимнастика на България!
БФХГ е първата федерация в света, която сключи дългосрочен договор за подготовка в Япония до Олимпийските игри в Токио! Екипи на Държавната национална телевизия на Япония NHK ще правят серия от предавания за спортисти и отбори от цял свят, които се готвят за олимпийските игри в Токио, но първият филм ще е за националният отбор на България по художествена гимнастика.
Преди седмица журналисти от авторитетната медия направиха първото интервю за филма с президента на БФХГ Илиана Раева. Те с нетърпение очакват отбора и треньорите в Япония за първия си лагер. Две седмици техни екипи ще бъдат прикрепени към отбора и ще снимат. Екипите, които ще бъдат през цялото време на лагера в град Мураяма са уверили, че ще бъдат изключително внимателни, за да не пречат на тренировките на момичетата ни.
Първият тренировъчен лагер в цяла Япония е Роуз Камп в град Мураяма. Това е първият национален отбор от целия свят, с който японски град сключва 4-годишен договор за подготовка до Олимпийските игри в Токио - Огромно признание за силата и авторитета на българския национален отбор!
Мураяма е малък провинциален японски град, тих, спокоен, с невероятна природа. Как ли ще се промени Мураяма, бидейки избран за град домакин. И това ще искат да проследят екипите на мощната японска медия. По време на подготвителния лагер екипът на държавната национална телевизия на Япония ще снима непрекъснато и освен тренировъчния процес ще снима и контактите на отбора с местните хора.
Интересът на медиите в Япония беше огромен още по време на посещението преди 3 месеца на президента на БФХГ Илиана Раева и на вицепрезидента Мария Петрова. Тогава Илиана Раева подписа 4 годишен договор за подготовка на националния отбор до Олимпийските игри в Токио през 2020 г. и бе избрана за вицепрезидент на създадения организационен комитет Роуз Камп. Президент стана кметът на града Такао Шифу.
Всички разходи за пътуването и престоя на отбора се поемат от домакините.
На 13 юни националния отбор заминава за първия си лагер в Мураяма, Япония.