Симеонов: Поведението на БСП и Йончева е национално предателство

Оръжието на БСП и Йончева е лъжата

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов е подал сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева, че изнася държавна тайна и насочва към определени места мигрантския поток. Това заяви самият той в ефира на Нова Телевизия.

„Решението за изграждането на оградата стана възможно след промени в Закона за обществените поръки. Пари за нея в бюджета нямаше. Те бяха осигурявани от излишъци”, съобщи Симеонов. Решението да се направи едноредова ограда е взето тъй като парите не са достигали.

„Оградата трябваше да се изгради бързо, защото имаше наплив от мигранти, които трябваше да бъдат спрени. Ако оградата не беше препроектирана и се изграждаше на два реда, сега щяхме да сме някъде към Лесово”, каза още той и добави, че изграждането й не е спирало.

„БСП и Елена Йончева преминаха границата. Информацията, която тя изнесе, я няма в никакъв доклад и не е оповестявана публично. За мен това е безотговорно поведение и национално предателство”, категорично каза Симеонов. По думите му оръжието на БСП и на Йончева е лъжата. Той я обвини, че тя упоменава точно имена на пирамиди и я запита откъде има такава информация.

Симеонов подозира, че бившата журналистка получава информация дори от президентството. Той я разкритикува и за това, че тя е показвала снимки на места, където оградното съоръжение е било съборено по времето на Пламен Орешарски, като й напомни, че сегашното управление няма нищо общо.

На въпрос дали е лъжа, че видеонаблюдението не работи той отговори, че няма никакви проблеми със системата за видеонаблюдение.