Започна лагер по проекта “Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните”

По този проект специално в България пристигна и Франк ван Фраенховен от Холандия

Днес на Националния тенис център започна лагер по проекта “Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните”. Същността му са семинари, в които треньори на най-добрите 14-годишни деца в дадената държава се обучават как да развият възможно най-добре своите играчи под наблюдението и препоръките на експерт от МТФ. В семинарите участват 40 от най-добрите ни 14-годишни състезатели и личните им треньори.

По този проект специално в България пристигна и Франк ван Фраенховен от Холандия. Той е мениджър на системата за треньорско обучение в Холандия за над 30 години, превръщайки я в най-иновативната по рода си. Автор е на няколко книги с тенис насоченост и редица научни статии по темата. Работил е в обучението на треньори в над 75 страни. Водещ лектор е на всички конференции на Тенис Европа и МТФ за същия период. В своята презентация Франк ван Фраенховен представи иновативни подходи и децата останаха изключително впечатлени от лекцията,съобщи БФ Тенис.

Въпреки лошото време организаторите реагираха адекватно и част от заниманията бяха преместени в зала София.

Утер в 9.00 часа сутринта на Националния тенис център ще бъде и официалното откриване на лагера.

БФТ е една от малкото федерации, която получава правото да организира максимален брой тренировъчни семинари по проекта. Следващите семинари са предвидени да се проведат от 22 до 27 юли и от 6 до 10 ноември.