Пламен Константинов: Публиката във Варна винаги ни помага в трудните моменти

За феновете ще се получи един истински спектакъл

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов заяви на официалната пресконференция, преди старта на турнира от Световната лига във Варна, че предстои тежка надпревара с равностойни съперници, но в същото време ще се получи и един истински спектакъл в Двореца на Културата и спорта, в който публиката винага ще помага на тима ни. Ето неговото мнение за предстоящите битки:

„Без всяко съмнение турнирът ще бъде тежък, с едни от най-силните обори в света. Но за българската публика това е прекрасно и едва ли можеше да си пожелае толкова сини отбори да дойдат у нас. Така освен за нас и за феновете ще бъде един истински спектакъл.

„Очаквам тежки мачове с всички съперници. В последните години Бразилия е фаворит, но аз в никакъв случай не мага да кажа, че Полша  е по-слаб отбор, а и Канада има нов треньор и е състав, който се движи във възходяща линия. Така че за нас лек мач няма да има. Нашето желание е да надграждаме. Видя се в първия турнир, правехме крачка напред всеки мач, може би не ни достигна още един- два мача преди да започне турнира. Защото се видя,  че една Франция например беше с възходяща линия от изиграните срещи в световните квалификации".

"Ще търсим победата във всеки един  мач, но предпочитам да не казваме прекалено тежки думи и обещания. Надявам се да играем добре и да дадем максимума. И това, което липсва – емоционалната настройка на състезателите. Разликата тук ще бъде с публиката. Дори, когато нещата не вървят, тя подкрепя отбора и е помагала да се обръщат мачове. Така че  това допълнително ще влее енергия в предстоящите двубои“, съобщи БФ Волейбол.