Разпоредена е проверка на ДАНС на съоръжение на българо-турската граница - bulgaria.utre.bg

Разпоредена е проверка на ДАНС на съоръжение на българо-турската граница

08 юни 2017, 10:23 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pixabay

Проверката ще се извърши във връзка със сигнал за възможни нарушения

Върховна касационна прокуратура е разпоредила на ДАНС извършване на проверка на временното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

На 10 март 2017 г. до главния прокурор е постъпил сигнал от Велизар Енчев, съдържащ твърдения за евентуални нарушения и престъпления във връзка с изграждането на инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип /ограда/с цел опазване на държавната граница. Посочва се, че тази дейност неправомерно се осъществява от фирми на ПП „Патриотичен фронт“ при наличие на данни за „свързани лица“, както и че цените по договорите са многократно завишени.

От ВКП е изискана съответната документация от Областните управители на областите Хасково, Ямбол и Бургас, доколкото те предприемат и организират всички действия във връзка с проектирането, изграждането и гаранционното поддържане на временното препятстващо съоръжение.

С постановление от 28 март 2017 г. ВКП е възложила на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) извършване на финансова инспекция по отношение възлагането, проектирането, изграждането и гаранционното поддържане на временното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница.

За проверка на твърденията за корупционни прояви на лица, заемащи висши държавни длъжности и функцията на съоръжението за защита на териториалната цялост на държавата, на 24 април 2017 г. ВКП е възложила на ДАНС извършване на проверка. Възложената от ВКП проверка и инспекция на ДАНС и АДФИ не е приключила.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими