"Ислямска държава" пое отговорност за днешните два атентата в Техеран

Свят

07-06-2017, 13:26

Снимка:

youtube.com/ кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Терористи атакуваха парламента и гробницата на Хомейни в Иран (видео)

Бойци на "Ислямска държава" атакуваха мавзолея на Хомейни и централата на парламента в Техеран

Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за днешните два атентата в Техеран, предаде нейният пропаганден орган, цитиран от Франс прес и БНТ.

"Бойци на "Ислямска държава" атакуваха мавзолея на Хомейни и централата на парламента в Техеран", съобщи агенцията на джихадистите "Амак", цитирайки "източник по сигурността". Министерството на разузнаването на Иран съобщи, че днешните атаки срещу парламента и мавзолея на аятолах Хомейни са били извършени от терористи, но не уточни кой стои зад тях, предаде Ройтерс.

Ръководителят на отдела за борба с тероризма към министерството каза, че силите за сигурност са предотвратили трета атака, предаде държавната телевизия ИРИБ. "Сутринта две групи терористи нападнаха парламента и светилището на имам Хомейни. Членове на трета групировка бяха арестувани, преди да успеят да извършат нападение", каза ведомството.

Властите в Иран призоваха медиите да не разпространяват непотвърдени официално информации за терористичните нападения, заяви ръководителят на пресслужбата на парламента Мехди Кияи, цитиран от ТАСС.