Ани Вангелова се класира за втори кръг на тенис турнира в Баня Лука

Елица Костова ще играе срещу Йохана Ларсон от Швеция

Виктория Томова отпадна в първия кръг на тенис турнира на клей в Бол, Хърватия, който е от WTA 125K сериите. Българката отстъпи на Катерина Бондаренко от (Украйна) в три сета 6:7 (4),6:1, 1:6. Томова започна мача по превъзходен начин и поведе с 5:1 в първия сет. Последваха четири поредни гейма за 30-годишната украйнка за да се стигне до равенство 5:5. Последва нов пробив за Томова, който обаче веднага бе върнат. В тайбрека Бондаренко спечели със 7:4 точки. Във втората част Виктория поведе с 5:0 и този път не допусна отпускане и затвори часта с 6:1. В третия решителен сет Томова започна с пробив, но загуби следващите шест гейма, а с това и мача.

В първия кръг на тенис турнира в Хърватия ще играят още две българки. Елица Костова има труден жребий и ще играе срещу водачката в схемата Йохана Ларсон от (Швеция). Александрина Найденова ще се изправи срещу петата поставена Сара Ерани от (Италия). Срещите на Костова и Найденова са настрочени за утре.

Ани Вангелова се класира за втория кръг на тенис турнира в Баня Лука (Босна и Херцеговина) с награден фонд от 15 хиляди долара. На старта на надпреварата българката се наложи с 6:3, 7:5 над италианката Федерика Прати,съобщи БФ Тенис.