Капело припомни истории с Роналдо "Феномена"

Разказва случки с бразилеца по време на тренировки в Реал

Фабио Капело отвърна на последните провокации към себе си, дошли от бразилската легенда Роналдо.

Наставникът заяви, че в кариерата си като специалист продължаваща вече над 25 година, голмайсторът от Бразилия е най-добрият играч когото е водил, но и най-труден за трениране.

"Играчът, който ми беше най-сложен за контролиране, беше и най-добрият който съм водил: Роналдо "Феномена" коментира Капело след въпрос за разликата между бразилския и португалския Роналдо.



За пример италианският специалист даде любопитен случай от "кухнята" на Бернабеу: "Ще ви споделя случай от годините ми в Реал. Роналдо се върна при нас през ноември след преодоляна тежка контузия. Дойде да тренира, тежейки около 96 килограма, беше като боксьор. Попитах го за теглото му когато е спечелил Световното първенство. Отговора беше 84 кг., а аз го помолих да достигне поне 88 при нас".

"За жалост Роналдо не бе готов и на най-малката саможертва, а най-добрата форма, която постигна бе 94 килограма. Спомням си, че на 3 пъти го пусках на терена заедно с Рууд ван Нистелрой, като загубихме и 3-те мача".


За мнозина футболни специалисти сериозните контузиите в коляното, които Роналдо получи на няколко пъти през своята кариера, довели до проблемите му с теглото. Въпреки всичко, спечелилият 2 Световни купи, 2 титли на Испания, както и купата на УЕФА, се счита за един от най-великите нападатели на всички времена.