КЕВР: От 1 юли цената на топлинната енергия ще се промени в рамките на 0,5 - 0,7 % - bulgaria.utre.bg

КЕВР: От 1 юли цената на топлинната енергия ще се промени в рамките на 0,5 - 0,7 %

06 юни 2017, 16:02 | Мила Иванова
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Днес в КЕВР имаше обществено обсъждане на цените на енергията с присъствие на всички дружества от сектора

От 1 юли цената на топлинната енергия на практика ще се запази, тя ще се промени само в рамките на плюс /минус 0,5 - 0,7 процента, каза пред журналисти  Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/. Той се включи в работата  на конференцията "Превенция на проблемните плащания в ютилити сектора".
Поскъпване ще има само в топлофикациите, които работят на въглища, но там цената на енергията не беше повишавана. Цената на топлоенергията обикновено се взема за срок от една година. По-чести промени в цената на топлоенергията, може да има само при резки промени на цените на енергоносителите - към момента не считам, че цената на природния газ ще върви нагоре, напротив, има слабо понижение, допълни той.
Днес в КЕВР имаше обществено обсъждане на цените на енергията с присъствие  на всички дружества от сектора. Както можеше да се очаква, всички те са крайно недоволни от  доклада на КЕВР, в който повишението на цените на  електроенергията за битови нужди е средно 1,38 процента. Имаше предложения за повишения с шест, с осем процента, дори повече, каза Иван Иванов. На закрито заседание КЕВР  ще приеме предложение за повишение на цените на тока. Този проект ще бъде подложен на 13 юни на обществено обсъждане. В рамките на две седмици след това ще постъпят  писмени становища от всички заинтересовани лица. На 30 юни на закрито заседание КЕВР ще излезе с окончателно решение за цената на тока, природния газ и на топлинната енергия, каза Иванов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета