Десподов: При победа в Беларус имаме шансове да се класираме

Хората трябва да гледат позитивно на нас

Кирил Десподов е категоричен, че негативното отношение на медиите към националния ни отбор до някаква степен влияе за лошото представяне на тима и това трябва да се промени.


"Ако победим в Беларус, имаме много големи шансове да се класираме на Световното. Ще дадем максимума, за да стигнем до успеха", коментира пред БНТ футболистът на ЦСКА.

"Трикольорите" продължават подготовката си за предстоящото гостуване в Борисов в световните квалификации. Мачът е на 9 юни (петък) от 21:45 часа.

"Доста загуби имахме преди и хората все казват "Какво ще ги гледам тези, не могат да ходят." Ама не е така. Трябва да гледат малко по-позитивно на нещата. И когато имаш спокойствие от медии, от журналисти... Защото това донякъде влияе. Влияе на един футболист, когато се пише само негативно. Когато отидеш на лагер и четеш само негативни неща, си казваш "За какво го правя? Ние го правим за тези хора, а те ни плюят", добави Десподов.

"Мисля, че имаме голямо спокойствие и ще излезем с по-голямо самочувствие срещу Беларус", заяви още националът.

В първия мач между България и Беларус, игран на 13-ти ноември миналата година на "Васил Левски", "лъвовете" спечелиха с минималното 1:0 с ранен гол на Ивелин Попов.