Джамбазки: Радикализмът се ислямизира (видео) - bulgaria.utre.bg

Джамбазки: Радикализмът се ислямизира (видео)

05 юни 2017, 12:41 | Мила Иванова
  • Снимка:
    bgonair.bg/кадър

На фона на западноевропейските държави не сме разграден двор

След като минават нелегални мигранти, значи има пробив в системата. На фона на западноевропейските държави не сме разграден двор, но българската граница трябва да се пази по-добре.

Това посочи евродепутатът Ангел Джамбазки в България Он Еър. Според него самият факт, че нелегални мигранти се намират на територията на България, говори за пробив в системата.

Джамбазки сподели за проблем със сензорите за нощно виждане на камерите по границата. По думите му те просто не работят.

"Някой е направил нещо за да не работят", настоя евродепутатът и предположи, че сензорите са изключени от лица, свързани с трафика на мигранти.

"Страшният въпрос е демотивацията в личния състав на МВР - въпрос на възнаграждение, и екипировка", отбеляза Джамбазки и подчерта, че това прави служителите много изкушаеми да се включат в трафика на нелегални мигранти.

Евродепутатът повтори, че нашата национална сигурност изисква нелегалните мигранти да не минават границата ни, но органите на реда няма как да бъдат мотивирани да ги спират със стартова заплата от 600 лева.

В контекста на поредния атентат в Лондон Джамбазки коментира, че в западноевропейските общества има напълно сбъркана политика на интеграция.

"Радикализмът се ислямизира. Има огромна вълна от Северна Африка, която ще достигне до Европа. Проблемите ще бъдат демографски, цивилизационни и културни. Ще продължават да борят с цветенца и меченца война, в която и чашата е оръжие", обясни гостът.

Джамбазки коментира и напрежението между управляващи и опозиция в новото Народно събрание. Той е на мнение, че е нормално опозицията да е недоволна и да опитва да внуши безвремие.

"Факт е, че има внесени законопроекти", посочи Джамбазки, който е убеден, че няма причина за оставката на Валери Симеонов заради изказването му за хомосексуалните зависимости при депутатите и последвалата подписка срещу него.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика