Ангел Джамбазки иска плътно затваряне на българо-турската граница

Политика

04-06-2017, 11:45

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Микробус с мигранти катастрофира на АМ "Тракия"

Интеграцията на бежанците е провалена, но политиката не трябва да спира

Според евродепутата Ангел Джамбазки трябва да продължат усилията за плътно затваряне на българо-турската граница, сподели той в БНТ.

Българските правоохранителни органи трябва да прикрият плътно българо-турската граница. Няма някаква причина да не бъдат разследвани лицата, които се занимават с трафик на хора. Има основателни съмнения, че част от служителите на МВР вероятно са замесени в трафика на мигранти, иначе няма как да се случват тези неща, коментира Джамбазки.

Според Джамбазки проблемът на западния свят не е само с влизащите мигранти. Проблемът е с тези, които са влезли 1960 година. Той смята, че интеграцията е провалена, но политиката не трябва да спира. Политиката на правителствата трябва да бъде насочена първо към признаване на факта на провала на тази интеграция и набелязване на ясни мерки.

Ако един човек не се държи подобаващо за западното общество да бъде принуден да го прави по някакъв начин, да носи някаква отговорност, някаква наказателна репресия. Да бъде ясно, че когато се ражда дете в европейско семейство, то ще се казва, както се казват европейските деца, то ще носи европейски дрехи, то ще яде храната, която ядат европейските деца. Всичко това ще бъде налагано като културен модел на поведение. Няма как да ползваш немските социални помощи и да си пазиш традициите от Саудитска Арабия или от Мароко. Няма как да се случи това. Ако продължава да се случва, тези с традициите ще въоръжават с каквото имат, заяви Ангел Джамбазки.