Кметът на Лондон: Гневен съм, че тези терористи взеха нарочно на прицел невинни хора

Садик Хан заяви, че ще има засилено полицейско присъствие по улиците на града и призова хората за спокойствие и бдителност

Ще има засилено полицейско присъствие по улиците на Лондон, заяви кметът на Лондон Садик Хан, предадоха световните агенции.
Гневен съм, че тези терористи взеха нарочно на прицел невинни хора. Но те няма да победят в нашия град Лондон, каза Садик Хан.

Аз съм кмет от 13 месеца и вярвам, че нашата полицейска система е най-добрата в света. Бих искал да кажа на хората да запазят спокойствие и да бъдат бдителни. Нивото на тревога остава сериозно. Има все още риск от заплахи и атаки. След заседание на правителствения кризисен комитет "Кобра" съм сигурен, че полицията ще направи изявление, заяви Садик Хан.

По улиците на Лондон ще видим засилено полицейско присъствие. То ще остане засилено и в идните дни. Едно от нещата, които терористите искат да направят, е да ни попречат да се възползване от нашата демокрация. Но ние няма да допуснем тероризмът да победи, каза Хан, визирайки предстоящите парламентарни избори на 8 юни.

Изборите няма да бъдат отменени и ние ще отидем да гласуваме. Някои може и да не разбират защо казвам това сега, но аз не подкрепям идеята за отлагането на изборите. Трябва да разберем, че онова, което тези терористи мразят, е демокрацията. Ние сме най-сигурният град в света. Нашите полицаи са добре подготвени, подчерта Садик Хан.

Той потвърди, че 6 души са загинали в резултат на нападението и че над 40 са приети в болници, като някои от ранените са в критично положение.