Микробус се вряза в пешеходци в Лондон

Има шестима загинали и десетки ранени

Шестима души са убити при снощния атентат в центъра на Лондон и над 30 ранени са откарани в болница, съобщи BBC. Според лондонската полиция нападателите са били трима и всички те са ликвидирани.

Полицията е била повикана в 22:08 часа местно време. Въоръжените полицаи са реагирали бързо изправяйки се срещу трима предполагаеми нападатели, които били убити в Бъроу маркет в рамките на осем минути след първото повикване, каза шефът на контратерористичните операции Марк Роули.

Полицията е повикана, след като очевидци съобщили за микробус, който връхлетял минувачи на моста Лондон бридж, а после се насочил към района на пазара Бъроу маркет.

Там нападателите излезли от автомобила и започнали да атакуват безразборно с ножове хората, ранявайки мнозина. Сред тях има и служител на транспортната полиция, който е в тежко състояние. Нападателите носели нещо като жилетки с експлозиви, които в последствие се оказали фалшиви, се отбелязва в комюникето на полицията.

Силите на реда призовават хората да избягват района на нападенията и да оставят полицията и спасителите да си вършат работата.

Полицията обяви, че ще засили присъствието си в столицата през следващите дни, преди парламентарните избори на 8 юни.

Това е третият атентат извършен във Великобритания в рамките на по-малко от три месеца.