В. Радев: Твърденията на Йончева са за прокуратура, не за телевизионни студия

Политика

03-06-2017, 10:04

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Заплашвалият Радев и Нинова подписал протокол и е пуснат

Лицето, изпратило есемес със заплахи на лидера на БСП Корнелия Нинова, в който се споменава и президента Румен Радев, е подписал предупредителен протокол и е освободен. Това посочи министърът на вътрешните работи Валентин Радев в ефира на bTV. Той добави, че подобни неща се случват постоянно и не бива да се прави новина от темата. Лицето е изразило съжаление за стореното и стана ясно, че е бил силно афектиран.

По повод пожара в цех за отпадъци в Шишманци Радев заяви, че сградата не гори за първи път и е важно пожарната да установи причините. „Днес ме увериха, че пожарът ще приключи до няколко дни. Предният път са го гасили над седмица”, уточни той.

За катастрофите и жертвите по пътя министърът посочи, че не проумява защо така се нарушават правилата – не се дават мигачи например. Той заяви, че е шокиран от пълната липса на толерантност на пътя и допълни, че когато шофира и види номер от провинцията или жена зад волана дава предимство – не защото са опасни, а защото са в непозната обстановка. Радев заяви, че трябва да се вземат европейските норми и да се спазват при нас, по повод шофьорите заловени след употреба на наркотици.

"Специална проверка ще установи спецификациите на новите автомобили на пътна полиция и дали в тях е заложено да има камери и какви. Акцентът при обществената поръчка за колите е бил да се следят самите катаджии вътре. Ако няма изискване къде да са камерите, те ще са отвън и няма да има проблем", категоричен е Радев.

Твърденията на Елена Йончева за корупционна схема при строежа на оградата по границата ни според Радев са за прокуратура, а не за телевизионни студия. Според него няма как да се случи това да се плати за два реда ограда, а да се сложи един и някой да прибере разликата.

Министърът коментира и заплатите в МВР. Той изрази готовност, ако получи аргументи да защити каузата, особено при дисбаланс в системата.