Радев: Германия е наш стратегически партньор в рамките на ЕС

Общество

02-06-2017, 18:12

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румен Радев се срещна със зам.- председателя на ЕК Валдис Домбровскис

Президентите на България и Германия потвърдиха подкрепата си за европейската перспектива на държавите от Западните Балкани

Необходима е по-активна подкрепа за реализацията на европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, която е в интерес на  стабилността и увеличаването на икономическия обмен в региона на Югоизточна Европа. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, които проведоха днес телефонен разговор. Разговорът се проведе по инициатива на българския държавен глава.

Президентът Радев поздрави Франк-Валтер Щайнмайер с поемането на президентския пост в Германия и изрази увереност, че това е нова стъпка в задълбочаването на двустранния диалог, икономическото и инвестиционно сътрудничество между двете страни. „За България Германия е стратегически партньор в рамките на ЕС“, подчерта президентът Радев, а президентът Щайнмайер заяви, че е приятел на страната ни и региона и изрази готовността си да работи за разширяване на икономическите отношения на Германия с България и Балканите.


По време на разговора българският държавен глава призова също така за разширяване на партньорството между българските и германските въоръжени сили и за провеждането на съвместни учения.

Президентът Румен Радев отправи покана към президента Франк-Валтер Щайнмайер да посети България в удобно за него време.