Ковачев: САЩ могат да се оттеглят от Парижкото споразумение най-рано през 2020 г. - bulgaria.utre.bg

Ковачев: САЩ могат да се оттеглят от Парижкото споразумение най-рано през 2020 г.

02 юни 2017, 16:48 | Мила Иванова
  • Снимка:
    wikipedia

Българският евродепутат от ГЕРБ изрази своето разочарование от решението на президента на САЩ

В отговор на въпрос до Европейската комисия от българския евродепутат от ГЕРБ д-р Андрей Ковачев се посочва, че член 28 от Парижкото споразумение предвижда възможност за оттегляне на дадена страна по всяко време след изтичането на три години от датата, на която Споразумението е влязло в сила за дадена страна.
„Споразумението влезе в сила на 4 ноември 2016 година. Това означава, че процедурата по оттегляне може да бъде задействана най-рано на 4 ноември 2019, а самото оттегляне ще стане факт най-рано една година след това“, коментира Ковачев.
Българският евродепутат от ГЕРБ изрази своето разочарование от решението на президента на САЩ, но подчерта, че останалите страни ще продължат да се придържат към своите ангажименти. Европейският съюз е лидер в политиките по климата и най-големия финансов донор глобално.  
„Енергийният преход вече се случва. Бъдещето не е в изкопаемите енергийни източници. Това може да донесе ползи не само за околната среда и здравето на хората, но и да доведе до повишаване на енергийна независимост, нови възможности за бизнеса и намаляване на влиянието на страни, допринасящи понастоящем за несигурност в света“, допълни КовачевКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика