Лора Китипова: Готвим се за победа над Турция

Няма слаб отбор, трябва да се борим за всяка точка

Женският национален отбор на България победи Румъния с 3:0 гейма във втората среща от световната квалификация в столичната зала "Христо Ботев" и така записа нови три точки в актива си. Ето какво каза  разпределителката Лора Китипова след успеха:

"Отпуснахме се в самото начало на третия гейм, защото мислехме, че ще победим лесно, но се събрахме - трябваше да задържим концентрация, да стабилизираме посрещанетo и подаването и нещата се получиха. В защита играхме добре, сервисът го държим стабилен. Първият мач беше доста лежерен и във втория усетихме малко повече напрежение. В третата среща ще бъде горе-долу същото и трябва да сме готови за мача с Турция, който е най-важен."

 "Турция е главният ни конкурент за първото място и още от началото на турнира започнахме да гледаме видео и за Турция, освен за отборите, с които играем в същия ден. Подготвяме се, защото трябва да ги бием. Няма слаб отбор, трябва да се борим за всяка точка, да сме колкото се може по-категорични, да завършим, колкото може по-категорично и да гледаме към следващия мач", съобщи  БФ Волейбол.