Иван Сеферинов: Доволен съм от категоричната победа над Румъния с 3:0

Най-резултатна за българския тим бе Елица Василева със 17 точки

Женският национален отбор по волейбол постигна втори успех в световната квалификация в столичната зала "Христо Ботев". "Лъвиците" победиха Румъния с 3:0 (25:23, 25:15, 25:21) във втория си двубой от предварителна група C.

Селекционерът Иван Сеферинов заложи на следната стартова шестица: Нася Димитрова, Добриана Рабаджиева, Лора Китипова, Емилия Николова, Христина Русева, Елица Василева, Мария Филипова. До края на мача повечето състезателки влязоха в игра.

Най-резултатна за българския тим бе Елица Василева със 17 точки (1 ас, 2 блокади, 50 % в атака), Христина Русева се отчете с 14 точки (6 блокади, 57 % в атака). За Румъния Йоана Мария Бачиу реализира 13 точки (1 блокада).


Главният съперник на националките за първото място в турнир Турция също постигна втори успех, като победи Швейцария с 6:0 (25:16, 25:17, 25:11. Двата тима оглавяват класирането с две победи и пълен актив от 6 точки.

Днес, 2 юни България излиза срещу Черна гора от 17:30 ч. за третия си двубой в група C.

Ето какво каза след успеха треньорът Иван Сеферинов:

"Изводите от двубоя са следните: в третия гейм румънките рискуваха с начален удар и ни затрудниха изключително, от там дойде този спад и разлика в точките, особено в началото на гейма. Казах на момичетата: мачът сега започва, не трябва да се притесняваме, трябва да се опитаме да отиграем по най-бързият начин и да стопим тази разлика. И така стана, че я докарахме до 12 равни, а след това и спечелихме гейма."

 "Още в началото казах, че Румъния е сериозен отбор и може да ни затрудни и даже се получи така, че първия и третия гейм просто играеха наравно с нас. Но се радвам, че успяхме да спечелим категорично с 3:0 и ни остава утре да излезем мотивирани срещу Черна гора - по най-бързия начин и там да победим",съобщи БФ Волейбол.