Каракачанов: Няма да има фаворизиране на един или два вида въоръжени сили

Фаворизирането на един или два вида въоръжени сили за сметка на останалите би било грешка

Фаворизирането на един или два вида въоръжени сили за сметка на останалите би било грешка. Няма да има такова нещо, посочи пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов след участието си в днешното заседание на парламентарната Комисия по отбрана.
Министърът е отговорил на различни актуални въпроси в първата част от заседанието, която беше закрита за медиите.
Попитан за модернизационния проект за нови бойни машини за Сухопътните войски /СВ/, Красимир Каракачанов припомни, че той закъсня в сравнение с проектите на ВВС и на ВМС. Идеята ми е трите проекта да се движат заедно, посочи министърът. На въпрос кога се планира проектът на Сухопътните войски да бъде внесен в Министерския съвет, Каракачанов отговори, че зависи кога от СВ ще бъдат готови за внасянето му за разглеждане. Министърът информира, че предстои да заседава Съветът по отбрана, където въпросът ще бъде обсъден. Каракачанов коментира, че е справедливо и трите проекта да се движат заедно, за да са ясни и разходите, които трябва да се правят.
Благодарим на министъра на отбраната, който със своя екип много добре и аргументирано отговаряше на много въпроси, посочи председателят на ресорната комисия Константин Попов.