Министър Кралев се срещна с президента на Световната федерация по стрийт фитнес и калистеника Марис Слезинг

Двамата обсъдиха развитието на стрийт фитнеса в България

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с президента на Световната федерация по стрийт фитнес и калистеника Марис Слезинг, който е на посещение в България заради финала на веригатата турнири по стрийт фитнес за Купа „София. Двамата обсъдиха развитието на стрийт фитнеса в България.
„Това е един от най-бързо развиващите се спортове в света в момента. Ние сме особено радостни от начина, по който работят партньорите ни в България и големия интерес към стрийт фитнеса от страната ви. Благодарение и на съдействието на Министерството на младежта и спорта в България бяха изградени десетки съоръжения за практикуването му“, каза Марис Слезинг.
„Достъпността на стрийт фитнес площадките помага за популяризирането на този млад спорт. Той привлича много деца и младежи, а това е особено важно за нас. Политиката на ММС е да подпомага спортове, които имат социална значимост и карат подрастващите да спортуват“, заяви Красен Кралев.
В последните години стрийт фитнесът придобива все по-голяма популярност в България, а през 2016 г. беше регистриран и първият официален клуб по стрийт фитнес и калистеника „Стрийт уоркаут – България“. Негов председател е многократният олимпийски шампион Йордан Йовчев. През тази година „Стрийт уоркаут – България“ организира верига турнири за Купа София, а големият финал ще се проведе на 3 юни (събота) от 11:00 часа в парк „Св. Никола“ в София. Състезанието ще се проведе в три категории – мъже, жени и подрастващи (до 17 години), а най-добрите ще получат правото да представят България на Световния шампионат в Москва.


Днес се срещнах с президента на Световната федерация по стрийт фитнес и калистеника Maris Slezins, който е на посещение ...

Публикувахте от Krassen Kralev в 1 юни 2017 г.