Пиринкова взе сет, но отпадна от Свитолина

Цвети не успя да задържи високото си темпо на игра от началото на мача

Цветана Пиронкова изигра добър мач, но отстъпи на петата поставена Елина Свитолина от Украйна с 6:3, 3:6, 2:6 в мач от втория кръг на "Ролан Гарос". Най-силната българска тенисистка бе блестяща в първия сет, в който не допусна нито един шанс за пробив. 29-годишната пловдивчанка приключи първата част за 42 минути. За съжаление Цвети не успя да задържи високото си ниво на игра и загуби следващите два сета. Срещата се игра на корт №2 в Париж и продължи час и 50 минути. В първия сет Цвети стигна до две точки за пробив в третия гейм, които не успя да реализира. Неизбежното се случи в седмия гейм, когато след намесата на мрежата Пиронкова проби за 4:3. В тези минути Свитолина нямаше отговор срещу мощната игра на българката, която затвърди пробива на нула. Последва още един пробив за Пиронкова и спечелване на сета с 6:3,съобщи БФ Тенис.

Втората част започна с 5 последователни пробива. За съжаление украинката първа успя да удържи подаването си за 4:2 и после, след нов брейк, да изравни сетовете.

В началото на третата решителна част Свитолина започна по-добре и поведе с 3:0. Цвети успя да върне пробива при 2:3, но след това загуби три поседователни гейма.

Цвети завърши срещата с 25 печеливши удари срещу 26 непредизвикани грешки. Тя напуска "Ролан Гарос" със 70 точки за световната ранглиста и 70 000 евро от наградния фонд.

Това беше първа среща между Цветана Пиронкова и Свитолина. Украинката се намира в страхотна форма от началото на годината. 22-годишната Свитолина спечели четири титли този сезон, а две от тях са на клей.