Д. Атанасова: ГЕРБ подкрепя Димитър Главчев

Политика

01-06-2017, 08:36

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Парламентът гласува оставката на Главчев

За искането на оставката липсват всякакви аргументи

ГЕРБ ще застане зад председателя на Народното събрание Димитър Главчев и ще му осигури подкрепата за следващите 4 години. Това потвърди в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя посъветва опозицията да бъде по-прагматична и да не организира подобни сценки с исканата оставка на председателя на парламента.

"Факт е, че в искането на БСП липсват всякакви аргументи, може би позират само политически такива. От както работи парламентът, на 19 април, не са минали много заседания - прекалено е да се говори за неизпълнение на задълженията", заяви Атанасова.

Вчера от БСП обявиха, че са събрали достатъчно подписи за оставката на Главчев. Според социалистите той позволява използването на език на омразата в пленарната зала, превишава правомощията си и не изпълнява задълженията си.

На свой ред Димитър Главчев отговори, че от работата на парламентарните комисии зависи законопроектите да влязат в пленарната зала. Той обяви, че не се притеснява за поста си. Колегите му от ГЕРБ го подкрепиха.