Радев ще бъде домакин на абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение

Президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение

Днес ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи, израснали в специализирани институции за деца. Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“.

Oт 18.00 часа в Гербова зала на „Дондуков“ 2 държавният глава ще посрещне абитуриенти от над 50 специализирани институции, центрове за настаняване от семеен тип, домове за деца, лишени от родителска грижа от 33 населени места. Младежите ще бъдат придружени от своите наставници, ръководителите на домове и специалистите от бюрата по труда, които ще споделят историите на успешното си партньорство за подпомагане на децата в неравностойно положение.

В 20.00 часа в София Хотел Балкан ще започне тържественият бал за абитуриентите, който продуцентска къща „Дрийм Тийм Прадакшънс” АД организира благотворително за пореден път. Изпълнителите, които ще подкрепят инициативата, са Поли Генова, Михаела Маринова, Пламен и Иво, Михаела Филева, Виктория Георгиева, Невена Пейкова, Преслава Пейчева, Сантра, Дивна,  Искрата, Вензи и Скандау, група Остава, Дичо и групата, Веси Бонева, Маги Джанаварова, Жаклин Таракчи, DJ Роско и Танцов ансамбъл „Пламъче“.

„Подкрепи една мечта“ е инициатива на държавния глава, която за шеста поредна година обединява усилията на редица държавни институции и неправителствени организации в подкрепа на професионалната реализация на абитуриентите, както и на тяхната мотивация за продължаване на обучението и квалификацията. През учебната 2016/2017 г. в инициативата са включени 124 младежи, завършващи средно образование или професионално обучение и напускащи специализирани институции за деца.

Над 45 дарители подкрепиха събирането на средствата, необходими за провеждането на абитуриентския бал. С останалата част от даренията ще бъдат осигурени стипендии за младежите, които ще продължат образованието си. Редът и условията за отпускане на помощта ще бъдат допълнително оповестени на сайта на Президентството.