Министър Ангелкова проведе работна закуска с посланиците в България

Министър Николина Ангелкова изтъкна, че усилията на всички институции са координирани и насочени към гарантиране безопасността и комфорта на туристите

Страната ни има изключителен потенциал да развива културно-историческия туризъм. Тенденциите сочат, че все повече туристите не просто избират България за своята ваканция, а искат да получат знания за нея, да се докоснат до автентичното, до историята. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна закуска с посланиците у нас, която се организира от МТ. На събитието присъстваха около 50 ръководители и представители на дипломатическите мисии у нас.

Пред ръководителите на дипломатическите мисии министър Ангелкова отново подчерта, че основната цел на Министерството на туризма е страната ни да бъде целогодишна устойчива туристическа дестинация - България на четири сезона, като действията са насочени към достигане на позиция в топ 5 на страните от Югоизточна Европа.

Министър Николина Ангелкова изтъкна, че усилията на всички институции са координирани и насочени към гарантиране безопасността и комфорта на туристите, не само през летния сезон, а и през цялата година. „За да създадем спокойствие и сигурност на почиващите, сме изискали от концесионерите и наемателите да съдействат за максимално осветление на плажовете“, посочи още министърът на туризма. Тя съобщи, че към момента прогнозите са за 10% ръст на туристите през лятото в България.

От думите на министъра стана ясно, че България предлага все по-добра среда за развитие на бизнес. В тази връзка Николина Ангелкова информира, че ще работи за отпадането на прекатегоризацията на хотели и заведения на всеки пет години. Целта е по този начин да се премахне излишната административна тежест за бизнеса, а качеството да може да се гарантира с повишаване на конкуренцията на продукта и постоянен контрол.

България има изключителен потенциал да развива културно-историческия туризъм. Тенденциите сочат, че все повече туристите...

Публикувахте от Nikolina Angelkova в 30 май 2017 г.