Ангелкова проведе среща с Детлеф Лингеман

Отчетени са рекордните 33% повече туристи от Германия за 2016 г.

Проведох работна среща с посланика на Федерална република Германия в България Н. Пр. Детлеф Лингеман. Това написа в социалната мрежа Facebook министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави, че с германския посланик са обсъдили съвместните инициативи за увеличаване на двустранния туристопоток и възможностите за превръщане на България в целогодишна дестинация чрез диверсификация на туристическите пакети и продукти.

"Акцент в разговора ни бе поставен и върху потенциала на балнео, СПА и медицинския туризъм, които в нашата страна се предлагат на много конкурентни цени при високо качество на услугите", добавя Ангелкова.

Тя написа, че Германия е сред най-важните генериращи пазари за българската туристическа индустрия и през миналата година е бил отбелязан близо 33% ръст при посещенията на туристи от Федералната република спрямо 2015 година. "Прогнозите на туроператори и хотелиери за това лято също сочат положителни данни и очакванията са за повече гости от Германия спрямо рекордната 2016 година", написа още Ангелкова.

"Г-н Лингеман изрази готовността на своята страна за по-активно съвместно сътрудничество с цел мултиплициране на очаквания ефект от начертаните мерки", заключи министърът на туризма.