Близо 50 треньори се включиха в работна треньорска среща организирана от БФТенис

Спорт

29-05-2017, 16:45

Снимка:

БФТенис

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Григор Димитров отстъпи с една позиция в световната ранглиста

Откриващата презентация направи ген. секретар на БФТенис Катерина Генова

Събитието се проведе в два дни в Хотел „Вила ди Лаго“ – Панчарево.

Откриващата презентация направи ген. секретар на БФТенис Катерина Генова. Тя представи целите и предизвикателствата пред БФТ. Основната част в презентация се отдели към програмите и проектите, по които работи федерацията и на съвместната работа с клубовете.

Пресиян Коев - национален треньор БНТЦ и отговорник на програмата развитие към БФТенис изнесе лекция на тема „ Как и къде Националния тенис център може да допълни работата на клубовете с най-добрите български състезатели”. Основната тема в тази презентация бе „Можем ли да имаме по добри тенисисти утре”. Обсъденo  бе взаимодействие между БФТенис и клубовоте, което да е насочно към изграждането на все повече и по-добри състезатели в челото на световните ранглисти при мъже, жени и юноши.

Също така бе обърното и сериозно внимание на стартиралата кампания „Тенис в училище” и как може този проект да бъде развит още по-добре и как тенисът да влезе в детските градини въз основа на съвместната работа между между федерацията и клубовete.

Николай Ганчев – психолог към БФТ и проекта 3Т изнесе презентация на тема „Предизвикателствата в менталната подготовка на състезателите от 3Т”.

Алгис Христов- кондиционен треньор на отбора за Дейвис Къп и физиотерапевт на БФТ запозна треньорите с най-новите тенденции във физическата подготовка и възстановяването на най-добрите български състезатели (От 12 годишна възраст до мъже).

В края на конферецията Атанас Георгиев – председател на тренъорския съвет към БФТенис направи анализ на спортния календар на БФТ и как той може да бъде още по-полезен на състезателите.

Освен основните теми в работната треньорска среща имаше и теми подадени от участниците, в който се получиха полезни дискусии.

БФТ планира провеждането на работни срещи ежегодно.